Connect with us

Экономика

Нафтогазова компанія BP звітує про рекордний прибуток у 2022 році

Published

on

Посприяло зростання цін на енергоносії після вторгнення росії в Україну

Поділитися

Нафтогазова компанія BP звітує про рекордний прибуток у 2022 році
Нафтогазова компанія BP звітує про рекордний прибуток у 2022 році

Що сталося. Британська нафтогазова компанія BP звітує про рекордний прибуток у $27,6 млрд у 2022 році завдяки зростанню цін на енергоносії після вторгнення росії в Україну.

Джерело. Про це повідомляє Reuters.

Деталі. Компанія також планує викупити акції на суму $2,75 млрд протягом наступних трьох місяців після купівлі на $11,7 млрд у 2022 році. ВР збільшила дивіденди на 10%.

Генеральний директор BP Бернард Луні очолив компанію три роки тому з амбітним планом перевести BP з нафти й газу на відновлювані джерела енергії та енергію з низьким рівнем викидів вуглецю, щоб скоротити викиди парникових газів.

Тоді багато інвесторів підтримали стратегію Луні, але акції BP показали найгірші результати серед провідних західних енергетичних компаній з моменту його вступу на посаду, залишаючись переважно без змін порівняно зі зростанням акцій Shell на 17% і зростанням акцій Exxon майже на 80%.

Компанія скоротила плани щодо скорочення видобутку нафти, заявивши, що має намір видобувати 2 млн барелів нафтового еквівалента на день до 2030 року, що на 25% менше, ніж у 2019-му, порівняно з попередніми планами щодо скорочення видобутку на 40%.

BP заявила, що збільшить витрати на свій нафтогазовий бізнес на $1 млрд на рік або до $8 млрд до 2030 року.

Водночас компанія також збільшила плани витрат на інвестиції в енергетичний перехід на $1 млрд на рік протягом того самого періоду. Вона збільшила верхній діапазон прогнозованих загальних річних інвестицій до 2030 року з $14млрд до $18 млрд (раніше було з $14 млрд до $16 млрд ).

Бекграунд. Раніше стало відомо, що Saudi Aramco отримала величезний прибуток завдяки зростанню цін на нафту через війну.

Тим часом адміністрація Байдена погрожує обкласти податком нафтові компанії, якщо вони не збільшать видобуток.

Текст: Анастасія Мосорко, редакторка стрічки новин

Нафта

Источник: mind.ua

Читайте также