Connect with us

Экономика

В управління АРМА перейшла руда російського олігарха на 1,8 млрд грн

Published

on

Раніше понад 160 000 тонн металу арештували в декількох морських портах

Поділитися

В управління АРМА перейшла руда російського олігарха на 1,8 млрд грн
В управління АРМА перейшла руда російського олігарха на 1,8 млрд грн

Що сталося. Під управління Агентством з розшуку та менеджменту активів перейшли 166 000 тонн арештованої залізної руди на 1,8 млрд грн, що належала російському олігарху.

Джерело. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

Деталі. Зазначається, що руду раніше арештували в декількох морських портах України. Уся сировина є власністю іноземної компанії.

За даними слідства, упродовж 2021–2022 років ця компанія разом з російськими юрособами, афілійованими з цим олігархом, задекларувала переміщення територією України до країн Азії в митному режимі «транзит» залізну руду на загальну суму понад 1,3 млрд грн.

Надалі з метою ухилення від сплати податків та інших обов’язкових платежів, які сплачуються в ході імпорту товарів на територію України, службові особи компанії використовували механізм так званого «перерваного транзиту».

Правоохоронці стверджують, що насправді посадовці не мали на меті вивезення руди за межі України. Фактично службові особи компанії відвантажували товар суб’єктам господарювання – резидентам України, не сплачуючи при цьому митні платежі.

Таким чином учасники схеми завдали державі понад 118 млн грн збитків.

Бекграунд. Раніше Mind повідомляв, що суд арештував у порту Фірташа 170 вагонів російських і білоруських міндобрив на 100 млн грн. Вагони перебували в Миколаєві на території морського спеціалізованого порту.

Текст: Юлія Костюкова, редакторка стрічки новин

АРМА
Генпрокуратура
арешт майна
корупційні схеми
Боротьба з КОРУПЦІЄЮ

Источник: mind.ua

Читайте также