Connect with us

Экономика

Арешт Україною частини корпоративних прав “Київстару” викликав стурбованість серед інвесторів VEON

Published

on

Арешт Україною частини корпоративних прав "Київстару" викликав стурбованість серед інвесторів VEON
Фото: арешт Україною частини корпоративних прав “Київстару” викликав стурбованість серед інвесторів VEON (РБК-Україна)

Автор:
Юлія Бойко

Рішення про арешт Україною частини корпоративних прав “Київстару” викликало стурбованість серед міжнародних інвесторів VEON. Група ще не ознайомилась з рішеннями суду, але буде в правовому полі захищатись від дій, що порушують права її та акціонерів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на головного виконавчого директора групи VEON Каана Терзіоглу під час прес-конференції у головному офісі “Київстару”.

За його словами, спільнота міжнародних інвесторів VEON стурбована подіями в Україні довкола найбільшого в країні телеком-оператора.

“Заголовки у медіа коштували американським інвесторам 150 млн доларів. Я отримував листи від міжнародних інвесторів, від американських конгресменів. Ми пояснюємо, що відбувається. Ми успішно пояснили, що Україна визнає верховенство права. Для цього ми тут, ми будемо про це говорити”, – наголосив Каан Терзіоглу.

Він також повідомив, що акціонери VEON із США та країн Європи звертаються до дипломатів та владних структур своїх країн, аби вони запобігли порушенню в Україні прав своїх платників податків. Також заплановано зустрічі з представниками українського уряду.

Крім того, у керівників групи VEON на час перебування в Україні заплановані зустрічі з очільниками дипломатичних місій, зокрема США, адже американські інвестори володіють майже 30% акцій материнської компанії “Київстару”.

Під час спілкування з журналістами головний виконавчий директор групи VEON підкреслив, що Україна не має юридичної змоги відчужувати частину корпоративних прав “Київстару”, і арешт навіть їх частини є порушенням законних прав VEON. Група буде захищатись від таких дій для захисту права всіх своїх акціонерів як публічної компанії, акції якої обертаються на біржах NASDAQ у США та Euronext у ЄС.

VEON та “Київстар” за необхідності будуть використовувати всі доступні можливості для захисту, додав Каан Терзіоглу.

“Ми поважаємо те, що в Україні проходить розслідування з метою безпеки, але хочемо підкреслити: наші права на володіння “Київстаром” залишаються несумнівними”, – додав Терзіоглу.

Головний виконавчий директор групи VEON також зазначив, що компанія чітко та послідовно демонструє свою прихильність до України.

“У перший день війни ми зробили свій вибір – ми обрали Україну. З того моменту ми щодня обираємо Україну. Рік тому ми оголосили намір вийти з російського ринку. Це був не легкий процес, потрібно було узгодити багато рішень на рівні семи країн. Я пишаюсь тим, що ми зробили, що VEON не має російського бізнесу. Наші міжнародні інвестори із США, Великобританії, Європи підтримали нас в цьому рішенні. Я отримував привітання та слова подяки – це була радість для всіх міжнародних партнерів”, – резюмував Терзіоглу.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що група VEON інвестує в Україну 600 млн доларів протягом найближчих трьох років у стійкість та розвиток мережі, розширення покриття 4G та пілотні проекти 5G, розвиток цифрових продуктів.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также