Connect with us

Экономика

Росіяни намагаються захопити Куп’янськ-Вузловий, – ЗСУ

Published

on

Росіяни намагаються захопити Куп’янськ-Вузловий, - ЗСУ
Ілюстративне фото: росіяни намагаються захопити Куп’янськ-Вузловий (Getty Images)

Автор:
Єлизавета Драбкіна

Російські окупанти намагаються захопити Куп’янськ-Вузловий – стратегічно важливу залізничну розв’язку на Куп’янському напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командира підрозділу розвідки Сухопутних військ ЗСУ Дениса Ярославського в ефірі “Радіо Свобода”.

“Ворог намагається штурмувати нас цілодобово. Спроби штурмів не зупиняються. Він намагається відбити Куп’янськ-Вузловий. Це дійсно стратегічна залізнична розв’язка, за яку він намагається вхопитися і наносить ураження по переправах, по всіх об’єктах, що можуть нас відрізати від Куп’янська-Вузлового”, – сказав він.

Ярославський зазначив, що окупанти дійсно намагаються взяти Куп’янськ в оточення, це їхня мета.

При цьому він зазначив, що росіяни зазнають втрат, але за рахунок переміщення додаткових сил швидко їх відновлюють.

“Ми не відчуваємо, що ворога стає менше. Знаємо, що він намагається найближчим часом спробувати повторні штурмові дії. Ситуація дуже важка”, – додав командир.

Ситуація на Куп’янському напрямку

Зазначимо, що влітку ситуація на напрямку Лиман-Куп’янськ загострилася. Російські окупанти посилили атаки, намагаючись прорватися до річки Оскіл. Однак у вересні аналітики ISW повідомляли про уповільнення наступу росіян на лінії Куп’янськ-Кремінна.

У середині жовтня командувач Східного угрупування військ генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що наступ росіян на Куп’янському напрямку поновився. Окупанти хочуть оточити Куп’янськ та вийти до річки Оскіл.

Зазначимо, що росіяни продовжують відправляти ув’язнених у “м’ясні штурми” на Куп’янському напрямку, однак бійці ЗСУ мають посилити маневрену оборону на цій ділянці.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также