Connect with us

Экономика

Російська поліція не може закупити тисячі патрульних автомобілів через санкції

Published

on

Постачальники авто відмовляються мати справу з рa

Поділитися

Російська поліція не може закупити тисячі патрульних автомобілів через санкції
Російська поліція не може закупити тисячі патрульних автомобілів через санкції
фото DR

Російське МВС не змогло знайти постачальника для закупівлі 2800 нових патрульних автомобілів, необхідних Державтоінспекції.

Джерело. Про це повідомляє «Коммерсант» із посиланням на документи.

Деталі. За даними «Ъ», виділені на це кошти планується розподілити на «інші цілі». Раніше дилери Skoda, Hyundai та АвтоВАЗ були постачальниками поліцейських машин, 2021 року був реалізований останній контакт, тоді відомству поставили 200 штук Hyundai Solaris по 1,27 млн рублів.

Однак у 2022 році МВС рф не оголосило тендерів на закупівлі, запевнивши, що підрозділи управління забезпечені «широким переліком сучасних транспортних засобів».

При цьому на початку цього року планувалося закупити 2800 машин на 4,5 млрд рублів.

У документі, з яким ознайомилося видання, йдеться, що через санкції «недружніх країн» і відмову постачальників брати участь у конкурсах неможливо здійснити закупівлю патрульних автомобілів для підрозділів Державтоінспекції.

Російський авторинок втратив нові постачання більшості закордонних марок автомобілів, а також зіткнувся з новою хвилею зниження попиту на тлі мобілізації. Великі іноземні бренди після початку війни або пішли з рф, або скоротили свою присутність.

Через падіння купівельної спроможності російський ринок став менш привабливим навіть для китайських брендів.

Бекграунд. Між тим повідомлялося, що Китай підняв ціни на свої машини в росії в 1,5 раза, дилери працюють собі на збиток.

Текст: Надія Паливода, редакторка стрічки новин

Санкції проти Росії
Автопром

Источник: mind.ua

Читайте также