Connect with us

Спорт

Легалізація Ставок на Спорт

Published

on

У 2021 році в Україні з’явився сайт Букмекери України, на якому зібрано всіх букмекерів, котрі приймають ставки на спорт в Україні. На сайті проводиться незалежне оцінювання кожного букмекера і розповідається про їхній легальний статус.

Поки в багатьох інших країнах ставки на спорт демократизовано і врегульовано законом, в Україні ця сфера все ще залишається у сірій зоні закону. 

Чому так відбувається? Як пояснити феномен офшорної букмекерської діяльності у країні, де ставки на спорт легалізовано, де букмекери мають можливість придбати ліцензію і сплачувати податки у бюджет та не хвилюватися за майбутнє свого бізнесу?

Нелегальні ставки на спорт, які замасковано під законний бізнес

Нестача інформації про ставки на спорт в Україні дає можливість незаконним букмекерам відкрито рекламувати свою діяльність і обіцяти надання послуг, за які вони не несуть жодної відповідальності. 

Після легалізації букмекерської діяльності в 2020 році лише один український букмекер придбав ліцензію. Така ситуація здатна призвести до одного з двох сценаріїв:

а) монополізації бізнесу однією конторою, яка диктуватиме свої правила

б) ставки на спорт прийматимуть незліченні букмекери, чий нелегальний статус залишатиметься невідомим для пересічних користувачів.

Жоден з цих сценаріїв не є прийнятним. Якщо ми хочемо, щоб ставки на спорт приймали законослухняні букмекерські контори, ми повинні надавати перевагу легальним букмекерам і мати доступ до інформації про їхню діяльність. На щастя, вся ця інформація вже є у відкритому доступі, а отже, витративши всього 10 хвилин на додатковий пошук, ви зможете вберегти себе від шахраїв.

Читайте также