Connect with us

Экономика

Ще дві західні технокомпанії – Ericsson і Nokia – йдуть з росії

Published

on

Ще дві західні технокомпанії – Ericsson і Nokia – йдуть з росії

Темпи виведення західних інвестицій з росії прискорюються

Західні технологічні компанії, у тому числі Ericsson і Nokia, у понеділок оголосили про плани повного виходу з росії слідом за Dell, у міру прискорення темпів виведення західних коштів з рф.

Джерело. Reuters

Деталі. Ericsson заявила, що найближчими місяцями поступово вийде з росії, а її фінський конкурент Nokia заявив, що також планує вийти з російського бізнесу до кінця року.

Швейцарська компанія Logitech також заявила, що згорне свою діяльність в росії, призупинивши свої операції у березні.

Дедалі більше західних компаній продають чи відмовляються від свого російського бізнесу.

Цей процес є поступовим, оскільки вимагає ретельного планування, зважаючи на поточні політичні проблеми, прокоментував Паоло Пескаторе, аналітик PP Foresight.

«Зараз ми бачимо плоди планів виходу, над якими працювали місяці, – сказав Пескаторе. – Вони всі тепер втілюють в життя».

У той час як Ericsson у квітні призупинила свою діяльність у росії на невизначений термін, Nokia, яка мала близько 2000 співробітників у росії, пішла ще далі і заявила, що повністю піде з країни.

«До кінця року переважна більшість наших співробітників у росії піде з Nokia, ми звільнили всі наші офіси, – заявив представник Nokia у понеділок. – Ми збережемо офіційну присутність у країні доти, доки не буде завершено юридичне закриття».

Ericsson, яка відправила своїх співробітників у оплачувану відпустку на початку російського вторгнення в Україну, зафіксувала резерв у розмірі $95 млн на витрати, пов’язані з переїздом.

Компанія має близько 400 співробітників у росії, і вона заявила, що надасть фінансову підтримку постраждалим.

Бекграунд. Нагадаємо, американська Dell остаточно йде з росії, а всіх співробітників звільняє.

Источник: mind.ua

Читайте также