Connect with us

Экономика

Купувати чи не купувати? Деякі європейські компанії відмовилися від російського алюмінію

Published

on

Хоча це виробництво не перебуває під санкціями, бо вважається критично необхідним

Купувати чи не купувати? Деякі європейські компанії відмовилися від російського алюмінію
Купувати чи не купувати? Деякі європейські компанії відмовилися від російського алюмінію
фото Rusal

Цього тижня споживачі та виробники зібралися на щорічній конференції в Барселоні, щоб узгодити угоди з купівлі та продажу алюмінію на наступний рік.

При цьому організатори відмовилися акредитувати команду «Русалу» на захід без пояснення причин, проте команда компанії все одно приїхала в місто, додали джерела.

Енергетична криза, скорочення виробництва та нестача алюмінію поставили європейських споживачів перед дилемою про постачання з росії цього металу, який залишається життєво важливим для транспорту, будівництва та пакувальної промисловості.

Джерело. Про це пише Sky News.

Деталі. Деякі компанії вирішили уникати алюмінію від найбільшого російського виробника «Русал», тоді як інші погоджуються на постачання, пояснюючи це тим, що проти «Русалу» і його алюмінію не запроваджені санкції, як проти інших російських компаній.

«Деяким людям не потрібен алюміній «Русалу» із моральних міркувань через війну в Україні, – сказав Reuters один із трейдерів алюмінію у Барселоні. – Інших це не турбує поки «Русал» не під санкціями, хоч вони й шантажують його, випрошуючи знижки».

Великий споживач Constellium – одна з компаній, яка розраховує і надалі купувати алюміній «Русала», котирується на Гонконгській біржі.

Деякі малі та середні європейські компанії в Європі, зокрема в Німеччині, вирішили не підписуватися на постачання алюмінію «Русалу» наступного року, повідомив трейдер.

Бекграунд. При цьому повідомлялося, що Євросоюз і США після початку вторгнення в Україну збільшили імпорт алюмінію та нікелю з росії.

Источник: mind.ua

Читайте также