Connect with us

Экономика

Німеччина забрала собі три російські нафтопереробні заводи на території країни

Published

on

Це має нейтралізувати «загрозу перебоїв у постачаннях енергоресурсів»

Німеччина забрала собі три російські нафтопереробні заводи на території країни
Німеччина забрала собі три російські нафтопереробні заводи на території країни
PCK refinery

Уряд Німеччини запровадив зовнішнє управління в компанії Rosneft Deutschland, на яку припадає 12% нафтопереробних потужностей у країні, а також RN Refining & Marketing.

Rosneft Deutschland, «дочці» «Роснєфти», яка є однією з найбільших нафтопереробних компаній Німеччини, належать частки у трьох НПЗ: PCK Schwedt у місті Шведт, MiRo у Карлсруе та Bayernoil у Фобурзі.

Джерело: The Moscow Times.

Деталі. Міністерство економіки ФРН у своїй заяві пояснило цей крок «загрозою безпеки постачання енергоресурсів» до Німеччини. Запровадження зовнішнього управління має цю загрозу нейтралізувати.

Крім того, воно покликане забезпечити безпечну роботу НПЗ у Шведті, де «Роснєфть» має контрольний пакет (54%) і який є, по суті, містоутворювальним підприємством.

На заводі працюють багато жителів міста, від нього залежать місцеві бізнеси, і всі вони, а також влада Шведта побоювалися за своє майбутнє після того, як у грудні набуде чинності ембарго на закупівлі російської нафти.

Мінекономіки пообіцяло вжити заходів, щоб забезпечити альтернативні постачання на НПЗ у Шведті, який зараз отримує нафту трубопроводом «Дружба». Побудований у 1960-х роках НПЗ є основним джерелом палива для Берліна, забезпечуючи 90% постачань, це, зокрема, бензин, дизель та авіаційний керосин для літаків у берлінському аеропорту.

Бекграунд. Аналогічно влада Німеччини взяла під контроль у квітні місцеву «доньку» «Газпрому» – Gazprom Germania. Також повідомлялося, що Німеччина конфіскувала три танкери «Газпрому».

Источник: mind.ua

Читайте также