Connect with us

Экономика

Агентство федерального уряду США готове кредитувати український бізнес на суму до $1 млрд

Published

on

Також американська DFC готова надавати покриття кредитних ризиків Україні

Агентство федерального уряду США готове кредитувати український бізнес на суму до $1 млрд
Агентство федерального уряду США готове кредитувати український бізнес на суму до $1 млрд

Що сталося. Фінансова корпорація розвитку США Development Finance Corporation (DFC), яка є агентством федерального уряду США, заявила про готовність кредитувати український бізнес.

Джерело. Про це повідомив заступник міністра економіки України Олександр Грибан, передає Ain.ua.

Деталі. Зазначається, що в рамках окремих проєктів бізнес зможе отримати суми від $1 млн до $1 млрд.

«Зазвичай DFC підтримує тільки американських інвесторів, які здійснюють інвестиції в різні країни світу. Але заради України вони зробили виключення і готові видавати кредити, навіть якщо в українському бізнесі не буде американського інвестора», – йдеться в повідомленні.

Також DFC готова підтримувати Україну декількома різними фінансовими інструментами. Зокрема, надавати покриття кредитних ризиків, окрім прямого кредитування.

«При такому сценарії кредитором для українського позичальника виступає приватний банк, але позичальник купує страховку кредитного ризику в DFC. Таким чином, умови за кредитом стають більш вигідними: позичальник отримає нижчу ставку, довший термін залучення грошей», – розповів Грибан.

Крім того, DFC готові страхувати політичні ризики, в рамках яких у них є інструмент покриття військових ризиків.

Зазначається, що кредити, страхування та інші фінансові інструменти, які пропонує DFC, доступні лише тим компаніям, які пройшли фінансовий аудит, мають бізнес-план, що відповідає умовам міжнародного фінансового аналізу. Водночас обмежень на кількість кредитів для українського бізнесу наразі не встановлено.

Однак DFC готова видавати безплатні фінансові гранти тим компаніям, які визнають перспективними, навіть якщо вони ще не пройшли міжнародний фінансовий аудит.

Бекграунд. Нагадаємо, що Mind писав, який бізнес і як кредитують банки, і кому навряд чи вдасться отримати позику.

Источник: mind.ua

Читайте также