Connect with us

Экономика

Carlsberg Ukraine інвестувала 1,5 млрд гривень в нову виробничу лінію в Україні

Published

on

Carlsberg Ukraine інвестувала 1,5 млрд гривень в нову виробничу лінію в Україні
Фото: Carlsberg Ukraine інвестувала 1,5 млрд гривень в нову виробничу лінію в Україні (прес-служба)

Автор:
Юлія Бойко

Carlsberg Ukraine запустила нову виробничу лінію на Київському пивоварному заводі. Це одна з найбільших інвестицій у 2023 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення компанії.

Як йдеться в повідомленні, нова автоматизована лінія забезпечить зростаючий попит на продукцію у банці. Вона дозволяє виготовляти додаткові 40 тис. банок щогодини. Розширення виробничої бази підвищить потужність виробництва напоїв у банці на 80%.

“Упаковувати будемо все – пиво, сидр, квас. Попит на продукцію в банці зростає. Компанія вирішила інвестувати у сучасну виробничу лінію ще до початку повномасштабної війни. Після повномасштабного вторгнення Росії ми звернулися у Carlsberg Group і – нам підтвердили інвестицію у 1,5 млрд грн”, – розповідає генеральний директор Carlsberg Ukraine Олег Хайдакін.

Carlsberg Ukraine інвестувала 1,5 млрд гривень в нову виробничу лінію в Україні

Проектні роботи тривали з вересня 2022 року по червень 2023-го. Пік будівництва прийшовся на блекаут, але терміни запуску компанія не переносила.

“Проект реалізовувався у складних умовах. Проте ми пройшли цей період. І тепер маємо найсучаснішу автоматизовану виробничу лінію для виробництва напоїв у банці. Лінія побудована на найсучасніших технологіях та відповідає найвищим вимогам як з безпеки персоналу, що її обслуговує, так і безпечності продукту, що на ній випускається”, – додає директор Київського пивоварного заводу Руслан Бортник.

На запуск нової лінії прибув Надзвичайний та Повноважний посол Королівства Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен.

“Це історична подія. Це одна з найбільших інвестицій в Україні у 2023 році. Сьогодні ця подія має символічне значення, яке виходить далеко за межі пивоварної промисловості в Україні. Сьогоднішній захід показує, що важливий гравець на світовій арені та лідер галузі, Carlsberg, вірить в Україну і готовий інвестувати в неї в той час, коли Україна продовжує боротися проти російської агресії. Це ще один приклад тісного дансько-українського партнерства. Реалізованими інвестиціями ви подаєте приклад для інших іноземних інвесторів”, – відмітив Оле Егберг Міккельсен.

Carlsberg Ukraine інвестувала 1,5 млрд гривень в нову виробничу лінію в Україні

Нагадаємо, Carlsberg Group почала працювати в Україні в 1996 році. За цей час було інвестовано понад 1 мільярд євро.

Carlsberg Ukraine входить три пивоварні у Києві, Львові та Запоріжжі, що забезпечують роботою понад 1300 осіб та ще понад 20 000 робочих місць у суміжних галузях (готельно-ресторанний бізнес, сільське господарство, логістика тощо).

Компанія входить в топ-25 найбільших платників податків та в ТОП-50 кращих роботодавців України.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также