Connect with us

Экономика

Україна отримає транш МВФ на 890 мільйонів доларів

Published

on

Україна отримає транш МВФ на 890 мільйонів доларів
Фото: МВФ (Getty Images)

Автор:
Дмитро Браславський

Міжнародний валютний фонд завершив перший перегляд програми розширеного фінансування EFF для України. Сьогодні було схвалено виділення другого траншу на близько 890 млн доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку МВФ.

Ці гроші буде спрямовано на підтримку бюджету України. У Фонді зазначили, що офіційні органи домоглися значного прогресу у виконанні своїх зобов’язань у рамках EFF у складних умовах, виконавши всі застосовні кількісні критерії ефективності до кінця квітня.

Також у МВФ додали, що для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності в майбутній складний період необхідні стійка відповідальність та імпульс реформ.

У Фонді додали, що економіка України демонструє більшу стійкість, ніж очікувалося. Зазначається, що прогноз зростання ВВП на 2023 рік підвищено до 1-3%, оскільки внутрішній попит відновлюється, а інфляція сповільнюється.

Раніше Кабінет міністрів схвалив текст оновленого Меморандуму з МВФ, який включає конкретні плани влади України. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що український уряд сподівається на рішення Ради директорів МВФ щодо чергового траншу.

Програма з МВФ

Як повідомляло РБК-Україна, МВФ схвалив 31 березня чотирирічну програму розширеного фінансування (EFF) для України на 15,6 млрд доларів і виділив перший транш на 2,7 млрд доларів. Програма становить частину пакета міжнародної підтримки України загальною вартістю 115 млрд доларів.

У рамках програми українська влада зобов’язалася реалізувати 19 структурних маяків для продовження фінансування.

Місія МВФ працювала у Відні з 23 по 30 травня 2023 року. Було досягнуто згоди про оновлений перелік заходів та фінансову економічну політику. Тепер угода підлягає затвердженню Радою виконавчих директорів МВФ, після чого Україна отримає транш у 900 млн доларів.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также