Connect with us

Экономика

Ferrexpo оприлюднила звіт про результати роботи за 2023 рік

Published

on

Ferrexpo оприлюднила звіт про результати роботи за 2023 рік
Фото: Ferrexpo оприлюднила звіт про результати роботи за 2023 рік (прес-служба)

Автор:
Сергей Новиков

Компанія Ferrexpo відзвітувала за виробничими підсумками 4 кварталу 2023 року та загальними результатами з виробництва у 2023 році. Загалом підприємства групи виробили понад 4 мільйони тонн високоякісної залізорудної продукції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Ferrexpo.

Показник загального виробництва окатків у четвертому кварталі становить 677 тис. т., загалом у 2023 році – 4,1 млн т. Компанія зберігає хорошу грошову позицію й більшу частину трудового колективу.

“Зберегти виробничий процес на підприємствах Ferrexpo вдалося завдяки стійкості й відданості наших працівників і працівниць. Навіть зараз маємо змогу тримати в роботі одну-дві технологічні лінії, щоб продовжувати виробляти якісні залізорудні окатки, враховуючи скорочені експортні потужності, доступні для нас, й постачати продукцію преміум-класу споживачам по всьому світу”, – наголосив голова ради директорів Ferrexpo plc Лучіо Дженовез.

Крім того, упродовж звітного періоду значно вплинула на роботу підприємств обмеженість експортних маршрутів, з якою компанія стикнулася після початку повномасштабного вторгнення у лютому 2022 року.

Зокрема, відсутність доступу до чорноморських портів призвела до підвищення витрат на логістику.

Ніни Ferrexpo має плани щодо відновлення експорту готової продукції певними чорноморськими експортними коридорами, коли це буде безпечно й економічно ефективно. У прес-релізі зазначається, що для цього є наміри запустити ще одну виробничу технологічну лінію.

Сприятливим, на думку Ferrexpo, є і факт підвищення цін на залізну руду більш ніж на 20% впродовж останнього кварталу. Це відбувається завдяки підтримці Китаєм біль металомістких секторів його економіки. Помітні й перші ознаки зростання попиту на окатки в Європі.

“Усі вищезазначені фактори сприяють підтримці виробничого процесу й нарощуванню потужностей на підприємствах Ferrexpo. Є всі передумови для отримання хороших виробничих показників і в 2024 році”, – зазначають у компанії.

Нагадаємо, Ferrexpo – швейцарська залізорудна компанія з активами в Україні та преміальним лістингом на Лондонській фондовій біржі в індексі FTSE 250 (тикер FXPO).

Ferrexpo постачає продукцію для світової сталеливарної промисловості вже понад 50 років. До вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року група була третім у світі експортером окатків для світової сталеливарної промисловості.

Источник: www.rbc.ua

Читайте также